KARİYER GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Staj İhtiyacı Olan Tüm Öğrenciler İçin: STAJ SEFERBERLİĞİ

22.07.2020

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından geliştirilen yetenekkapisi.org platformu üzerinden “staj mezuniyete engel olmasın” düşüncesiyle başlatılan “staj seferberliği”, pandemi süreciyle olumsuz etkilenen eğitim öğretim sürecini dikkate alarak, staj ihtiyacı olan tüm öğrencilere staj imkanı sağlamayı hedeflemektir.

Staj Seferberliği programına, örgün eğitim veren lisans programları ile dört yıllık eğitim veren yüksekokullarda son sınıfa geçen ve not ortalaması 4 üzerinden 2 ve üzeri olan tüm öğrenciler başvuru yapabilir.

Staj başvurularının kabul edilmesinde herhangi bir sınav veya anlık performans söz konusu olmadan; öğrencilerin liseden lisans son sınıfa kadar farklı alanlarda sergiledikleri performans, yetkinliklerini artırmak üzere yaptıkları çalışmalar ve elde ettikleri başarılar dikkate alınacak.

Staj Seferberliği programına başvurular 20 Temmuz – 03 Ağustos 2020 tarihleri arasında yetenekkapisi.org üzerinden yapılacak. Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Koordinatörlüğü tarafından ön değerlendirmesi yapılan başvurular, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından sonuçlandırılacak ve başvurusu kabul edilen öğrencilere, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör kuruluşlarında staj imkanı sağlanacak.

Başvuru için: www.yetenekkapisi.org